Ana Sayfa Haberler Sessiz Kitap Çocukların Becerilerini Geliştiriyor

Sessiz Kitap Çocukların Becerilerini Geliştiriyor

3342
0
sessiz kitap, quiet book, sinekleri yakalayan kurbağa
sessiz kitap, quiet book, sinekleri yakalayan kurbağa

Sessiz Kitap, “quiet book” ifadesinin türkçeye çevrilmiş halidir. Yurt dışındaki quiet book akımı Türkiye’ye de gelmiş ve Sessiz Kitap adını almıştır.

Küçük yaşlardaki çocuklar sabah erkenden uyandıkları andan itibaren oyun oynamaya başlar, öğlen ve gece uyumaya başlayıncaya kadar sürekli oyun oynayarak vakitlerini geçirirler. Oynadıkları her oyunda sürekli oyunlarına katabilecekleri bir materyal yani oyuncak ararlar. Oyuncağın işlevselliği ile sahip olduğu renk ve desenler, çocukların tercih etme olasılıklarını artırır. Bir başka deyişle bir oyuncak ne kadar farklı ve canlı renklere, görselliğe, şekillere, işlevlere sahip ise çocuğun tercih etme oranı o derece artar.

Sessiz Kitap çocukların oyun aktivitelerini gerçekleştirmek için tasarlanmış el yapımı oyuncaktır. Çocukların görsel zekasına hitap edecek canlı renklere ve ilgi çekici şekillere sahiptir. Ayrıca Sessiz Kitap sayfasının sahip olduğu temaya göre gerçekleştirdiği işlev de hem öğretici olmakta hem de çocuğun ince kaslarının gelişimine önemli ölçüde katkılar sağlamaktadır. Sayfadaki etkinliği gerçekleştirirken el ve göz koordinasyonu ve de psikomotor becerileri gelişmektedir.

Sessiz Kitap (Quiet book) Sayfası, Sinekleri Yakalayan Kurbağa

Aşağıdaki örnek sayfada sayfada sinekleri yakalamaya çalışan bir kurbağa görülmektedir. Tamamen keçeden yapılmış, el yapımı olan bu oyuncak, kurbağanın dilindeki çıtçıtı sineklerin üzerindeki çıtçıta takarak oynanmaktadır. Çocuk kurbağanın dilini tutarak sineklerin üzerine götürmekte ve çıtçıtlamaya çalışmaktadır. Montessori aktivitelerine uygun olan bu oyuncak sayesinde çocuğun ince kasları gelişmekte, el ve göz koordinasyonu sağlamakta, kurbağa, sinek hayvanlarını tanımakta, kurbağaların sinekleri yakaladığı bilgisini öğrenmekte ve de ebeveyni ile beraber hoşça vakit geçirmektedir.

sessiz kitap, quiet book, sinekleri yakalayan kurbağa

sessiz kitap, quiet book, sinekleri yakalayan kurbağa

sessiz kitap, quiet book, sinekleri yakalayan kurbağa

sessiz kitap, quiet book, sinekleri yakalayan kurbağa

Sessiz kitap sayfası olarak bir çok etkinlik mevcuttur. Çamaşır asma, askıdaki çamaşırları toplama, timsah dişini fırçalama, yapboz parçalarını doğru yerleştirme, bebeğin altını değiştirme ve karnını doyurma, ağaçtan elma toplama, itfaiye merdinenini yönetme, üzüm tanesi toplama, çiçek sulama, çiçek toplama, yelek ilikleme ve bunlar gibi çocuğun gelişimine ve öğrenmesine önemli katkılar sağlayacak etkinlikler bunlardan bazılarıdır.

Sessiz Kitap Nedir?

Sessiz Kitap, yüzde yüz keçe, kumaş ve benzeri dikilebilir materyallerden üretilmiş, üretim esnasında parçaların dikiş ve sıcak silikonla birbirine tutturulduğu, el yapımı ve sağlıklı bir oyuncak türüdür. Çocukların küçük yaşlarda zeka ve psikomotor becerilerinin gelişimine önemli katkılar sağlar. İnce kaslarını güçlendirir. Çocuğun el ve göz koordinasyonunu geliştirmesinde önemli katkılar sağlar.

Alışverişlerde istenilen sayfalar seçilerek bir kitap haline getirilip üzerine çocuğun adı yazdırılabilir. İçerisinde birbirinden ilginç etkinlikler bulunan sessiz kitap sayfalarını görmek ve alış veriş yapmak için sessizkitaplar.com internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz