Ana Sayfa Editörden Bilgisayar Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bilgisayar Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

2212
0
bilgisayar alırken dikkat edilmesi gerekenler
bilgisayar alırken dikkat edilmesi gerekenler

Bilgisayar Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bilgisayar Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bilgisayar satın almak istiyorsunuz fakat nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız sizin için bir rehber hazırladık. Eğer kısıtlı bir bütçeniz varsa paranızı iyi değerlendirmeniz kullanmayacağınız özellikler için fazladan para vermek istemiyorsanız bu yazının tamamını okumanızı tavsiye ediyoruz.

İlk olarak bilgisayar almaya karar verdiyseniz ilk olarak Laptop ile masaüstü arasında bir tercih yapmak durumundasınız. Eğer dışarıda çok gezen ve bilgisayarı da yanınızda götürmek istiyorsanız tercihinizi Laptop ‘ tan yana yapın. Ama zaten ben sadece eve geldikçe bilgisayar kullanacağım, iş yerimde zaten kullandığım bir bilgisayar var diyorsanız tercihinizi Masaüstü Bilgisayardan yapabilirsiniz. Burada kilit nokta aynı özelliklere sahip iki bilgisayardan Masaüstü Bilgisayarların Laptop lara göre daha  uygun ve daha performanslı çalışacaklarını unutmayınız. Aynı zamanda Masaüstü Bilgisayarları Laptop lara göre Upgrade etmek daha kolaydır. Daha uzun  seneler size hizmet edebilir. Karar vermek size kalmış.

Şimdi sıra geldi alacağınız bilgisayarın özelliklerine. Bu kısımda alacağınız bilgisayarı ne için kullanacağınız önemli. İnternette surf yapmak, Office Programlarını kullanmak, Oyun oynamak, Photoshop programı kullanmak gibi özellikler birbirinden çok farklıdır. Eğer sadece  internette gezineceğiniz ve office programlarını kullanabileceğiniz bir bilgisayar alacaksanız 2 gb ram ı olan onboard ekran kartı olan bir laptop bile işinizi görecekken, eğer oyun oynayacağınız veya Photoshop gibi yüksek çözünürlük ve ekran kartı özelliği olan programlar kullanacaksanız Ekran kartı özelliğinizin iyi olmasına ve ram inizin güçlü olmasına dikkat ediniz.

Gelelim anakart özelliğine. Burada dikkat etmeniz gereken durumlardan bir tanesi de anakartınız ın ne kadar upgrade edilebileceğidir. Eğer anakart sadece 8 gm ram takılmasına izin veriyorsa ileride ram ınızı arttırmak ıstediğinizde 16 gm ram takamıyacaksınız bilgisayarınıza.Bunu ilgili anakartın kitapçığından veya internetten özelliklerine bakarak öğrenebilirsiniz.

İşlemci olarak da laptopların işlemcilerin değişmesi çok karşılaşılan bır durum değildir. Dolayısıyla seçerken bu özelliğe uygun bir işlemci seçmenizde i5 altı işlemcilere çok yaklaşmamanız gerekmektedir.

Harddisk olarak da son zamanlarda yaygınlaşan ssd harddisk bilgisayarın hızına önemli katkılar sağlamakla beraber bu hard dısklerın sakladıkları kapasıte sata hard disklere göre daha az olmaktadır. Dolayısıyla sistemin kurulucağı küçük kapasiteli bir ssd ve dosyaların saklanacağı ikinci bir sata hard disk tercih edilir.

Ayrıca laptop alacaksanız daha önceden o modelı kullanan tüketicilerin yorumlarını okumanız da fayda sağlayabilir. Bunun için bazı şikayet sitelerini tercih edebilirsiniz. Örneğin ;

www.sikayetvar.com

www.notebookreview.net

www.eksisozluk.com.tr

      www.donanimhaber.com

      www.pclabs.gen.tr

     www.tomshardware.com.tr

      www.notebookcheck.net

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz