Ana Sayfa Editörden Darknet nedir ? Darknet Hakkında Bilgiler

Darknet nedir ? Darknet Hakkında Bilgiler

3969
0

Darknet nedir ? Darknet Hakkında Bilgiler
(bilgi amaçlı yazılmıştır-Uzak Durun!)

darknet deepweb olarak da bilinen ve internet üzerindeki kaynakların belkide yarıdan fazlasını oluşturan bilgilerin bulunduğu bir platformdur. İnternetin karanlık yüzü olarak bilinir. Buz dağının gözükmeyen kısmı diyenler de haklılar. Tabi teknolojinin iyi ve kötü yönler meselesi burada da geçerli. Her platform kullanıcısına göre iyi yada kötü olabilir. Darknet üzerinde de faydalı bilgiler bulabilirsiniz.
 internetin uzak durulması gereken bölgesi
Aslınd darknet/deepweb çok da merak edilmemesi gereken yerlerden birisi. Sonuçta google gibi güzel bir arama motoru var iken neden buraya ihtiyaç duyacaksınız ki ? Her türlü pisliğin döndüğü, psikolojinizi bozabilecek her türlü bilginin, fotoğrafın, iğrençliğin olduğu bir platforma girmeyi bir insan neden ister ? Tabii ki MERAK!
Normal bir insan olup olmadığınızı anlamak için darknette gezme sürenize bakabilirsiniz diyor bazı bilişimciler. 5 dakikadan fazla gezmişseniz sizin zevkleriniz maalesef daha farklı diyorlar.
Darknet üzerinde millet iğrençliklerini de sergilediğinden bir gün çalışan link diğer gün çalışmayabilir. Hidden wiki siteleri de bununla ilgili linkleri bir arada tutup güncellenmektedir.
döküman çoktur ve internetin ulusal paralarından BitCoin ile satılmaktadır. Yapmanız gereken bilgiyi talep etmek, ücreti ödemek ve mail adresinizi karşı tarafa göndermek!
 internetin uzak durulması gereken bölgesi

Aşağıda ulaşılabilecek bazı bilgileri vereyim neden uzak durulması gerektiğini anlayın!

Bu maddeleri okuyup da girmek isteyenin zaten kendinden ciddi şüphe duyması gerekir.Kiralık Katil Bulma
Çalıntı Sanat Eserlerinin Açık Arttırma vb. Yolu ile satılması
Uyuşturucular
Bomba ve evdeki materyaller ile silah yapımı -Maalesef Teröristlerin kaynağı
İsimsiz dosya transferi
İsimsiz sohbetler
İsimsiz mail atma ve alma – bunu normalde de yapabilirsiniz. 15 dklık mailler var.
botnet,ddos,exploit satın alma
Çalıntı kredi kartı bilgileri
Para karşılığı site yada hesap çaldırabilirsiniz – HACKER isteği
Nekrofili ve Pedofili içeren ve insanın kanını donduran materyaller
Google da bulunmayan yada silinmiş içerikler
Wikileaks belgeleri
Pek çok büyük geliştirici geliştirdikleri sistemleri bu ağ üzerinden başkalarına transfer eder ve aralarındaki iletişimi bu yolla sağlayarak projelerin çalınmasını engellerler.
.onion uzantısını kullanabildiğiniz ve herkesin .onion alabileceği bir yer tor ağı içerisinde kendine has özellikleri bulunan ama sinir bozucu derecede yavaş olan bir internet ortamıdır.
nasıl girileceğini anlatmayacağım çünkü fazla merak iyi değildir. Bu bilgiler sadece bilişim teknolojileri ile ilgilenen kişilerin bilmesi gerektiği bilgiler olduğunu düşünüyorum. Bilmekle kullanmak arasında fark olmalı.
Öğrencinizi, Yeğeninizi, Çocuğunuzu, arkadaşınızı uzak tutmanız gereken bir ortam olduğunu bilmenize önemli.
Bilgi amaçlı yazılmıştır. Kesinlikle kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Mevcut hali ile GOOGLE size yeter de artar bile. Yukarıda bulunabilecek bilgileri görünce zaten girmek isteyen de vazgeçer!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz