Ana Sayfa Haberler Google Tüm Maillerimizi Okuyor mu ?

Google Tüm Maillerimizi Okuyor mu ?

2023
0

Google Tüm Maillerimizi Okuyor mu ?
Kısa cevap EVET! peki neden ?

Google dünyada en çok kullanılan arama motoru. Sağladığı hizmetler de milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Tabi google nereden para kazanıyor sorusunu çoğu kimse sormamıştır. Hizmetini kullanıyoruz adamlar amme hizmeti yapıyor işte diyebiliriz 🙂

Google sizin tüm davranışlarınızı kullandığınız programlar vasıtası ile kayıt altına alıyor. Bu davranışları da reklama dönüştürüp satıyor. Örneğin bir alışveriş sitesinde X marka telefonları gezdiniz. Daha sonra bir dergi yada başka bir sitede geziyorsunuz sağ taraftaki reklam pencersine bir bakıyorsunuz X marka telefon, Y marka telefon. Bu haliyle rastgele gelmiyor size.

Google sadece davranışlarınıza bakmıyor. Gmail ile gönderdiğiniz tüm mailleri okuyor, ve bunu reklamları için kullanıyor.

Birleşmiş milletler bu konu hakkında adımlar atmak için hazırlanıyor. Gerçi okumadığımız o gizlilik anlaşmalarında google bunu yapabileceğini söylüyor ama yine de rahatsız edici.

Targets include Facebook, WhatsApp, Google, Apple and pretty much any other company that handles any sort of user data.

Hedefleri facebook, whatsapp ve bu şekilde kullanıcı bilgisi toplayan diğer şirketleri de kapsıyor.

The European Commission said in a press release on Tuesday that it proposes a “high level of privacy rules for all electronic communications and updates data protection rules for EU institutions.”

Basın açıklamasında Avrupa Birliği sekreteri tüm elektronik iletişimdeki yüksek gizlilik kuralları ile ilgili önlemler alacaklarını açıkladılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz