Ana Sayfa Editörden Google gibi getir , getir ve oluştur farkı Search Console

Google gibi getir , getir ve oluştur farkı Search Console

4206
1

Google gibi getir , getir ve oluştur farkı
Search Console – Arama Konsolu

Google search console da yeni gönderdiğiniz bir sayfanın hızlı bir şekilde indexlenmesini istiyorsanız tarama bölümünden Google Gibi Getir linki tıklanır. Normal zamanlarda google botları zaten sitenizi ziyaret edip sayfalarınızı indexlemektedir. Ama bu tamamen google botlarının keyfine(!) bağlı olan bir durum. Yarın mı gelir, 2 gün sonra mı gelir artık orası bilinmez.

Yeni bir sayfa yayınlayınca bunun arama sonuçlarında hemen görüntülenmesini istiyoruz. Google bu servisi kullanmak için her kullanıcıya 500 indexleme imkanı tanımış. Yani yayınladığımız 500 yazıyı belli bir süre içinde indexletip arama sonuçlarında hemen görünür hale getirme hakkımız bulunmakta.

google gibi getir ve oluştur

Google Gibi Getir linki tıklandıktan sonra açılan sayfada Web adresinin yanına ilgili link(indexlenmesini istediğiniz URL) yazılır. yeni-sayfa/ gibi. Daha sonra altta bulunan  Getir veya Getir ve Oluştur butonu tıklanır ve beklenir.

Google sayfanıza kontrol için Bot gönderir. Bu botu açılır kutudan siz Masaüstü ve Mobil olarak belirleyebilirsiniz.

Getir butonuna basarsanız sitenizdeki URL gelir ve dönen HTTP yanıtını alır. Sayfadaki resimlerle ve diğer kaynaklarla ilgilenmez. Hatalarına bakmaz. Hızlı bir işlemdir.

Getir ve Oluştur butonuna basarsanız yine sitenizdeki belli bir URL gelir ve HTTP yanıtı gene alınır. Bununla beraber sayfanızı istediğiniz platforma göre oluşturur(Mobil / Masaüstü). Sayfadaki tüm kaynaklar alınır ve çalıştırılır hatalara bakılır.

Oluşturma isteği onaylandığında aşağıdaki resim ile karşılaşırız.

google gibi getir ve oluştur arasındaki fark

 

Google amca daha geniş bir yazıyı tam burada yayınlamış. Detay isteyenler ilgili linki takip edebilirler.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz