Ana Sayfa Yaşam Google da Sürekli İsminizi Aratıyormusunuz!

Google da Sürekli İsminizi Aratıyormusunuz!

3503
0
Google da Sürekli İsminizi Aratıyormusunuz! teknolojik Rahatsızlıklar
Google da Sürekli İsminizi Aratıyormusunuz! teknolojik Rahatsızlıklar

Google da Sürekli İsminizi Aratıyormusunuz!

Teknolojik Rahatsızlıklar:Teknolojinin ilerlemesiyle beraber yeni yeni hastalık haberleri duymaya başlıyoruz. Hemen örnek verelim. İnternete girip google a kendi ismini yazmayan herhalde yok gibidir. Ancak bunu bir alışkanlık haline getirdiyseniz ve süreklilik kazandıysa “ego sörfü” rahatsızlığına yakalanmış olabilirsiniz.

İngiltere’ninönde gelen dergilerinden biri olan  The New Scientist’in haberine göre, milyonlarca insanı bilgisayar başına bağlayan internet, ego sörfü, blog ifşacılığı, youtube narsizmi ve wikipedializm gibi ilginç hastalıklara davetiye çıkarıyor. İşte dergiye  göre internet kullanıcılarını bekleyen hastalıklar:

Ego sörfü: Düzenli aralıklarla internette kendi ismini aratan ve hakkında internette ne gibi bilgilere ulaşıldığını kontrol eden kişilerin yakalandığı rahatsızlık.

Blog ifşacılığı: Bilinmemesi ve yayılmamasıfaydalı olan düşünülen bilgileri yayınalayarak ifşa etme merakı.

Youtube-Narsizmi: Kendisini tanıtmak için sürekli kendi videolarını internet sitelerinde yayınlama, yayınlatma.

Myspace Taklitçiliği: İnternette başka bir kişiliğe, başka bir role bürünme takıntısı. Son zamanlarda insanlarda 2. bir kişilik oluşmasına sebep görülüyor. Disosiyatif Kimlik bozukluğu olarak da adlandırılıyor

Google Takibi: Tüm yakınları ya da tanımadıkları kişiler hakkında internet,facebook,google gibi mecralar üzerinden bilgi edinmeye çalışmak.

Siberhondrik: En ufak bir hastalık belirtisinde, doktora gitmek yerine internetten tedavi yöntemleri arama. (Yazar Notu: Oldukça tehlikeli bir rahatsızlık çünkü internet en ufak bir belirtide rahatsızlıkları kanser gibi ağır hastalıklara bağlıyor.)

Photolurking: İnternette saatlerce başkalarının fotoğraf albümlerine bakma. (Yazar Notu:Bu hastalık aslında hayatını başkalarının önünde yaşamayı seven bir başka grup rahatsız insanların tetiklediği bir hastalık diye düşünüyorum)

Wikipedializm: Günün önemli bir kısmını internet anskilopedisi Wikipedia‘ya katkıda bulunmak, yazılar yazmak ve metinlerde tashih yapmaya harcamak.

Cheesepodding: Türkçe’de tam karşılığı olmayan bu sözcük ise, zamanının büyük kısmını internetten şarkı,film ve program indirmekle geçirenler için kullanılıyor.(Yazar Notu: Bu tür insanlar seyretmeseler veya kullanmasalarda bu indirme işlemini yapmayı seviyorlar. Kısmen arşivciler olarak tanımlanabilir.)

Eğer sizde bu belirtilerden bir veya birkaçını gösteriyorsanız kendinizle ilgilenmenizin zamanı gelmiş demektir 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz