Ana Sayfa Listeler Bollywood’ a Giriş – Enter Bollywood Here – İzlenmesi gereken 10 hint...

Bollywood’ a Giriş – Enter Bollywood Here – İzlenmesi gereken 10 hint filmi

7191
1

Bollywood’ a Giriş – Enter Bollywood Here
İzlenmesi gereken 10 hint filmi

Bollywood hakkında hiçbir fikriniz yoksa eğer bu yazı size yol gösterici olacaktır. Elbette kişisel tercihlerinize göre çok daha iyi yapımlar keşfedebilirsiniz. Ancak vereceğim liste yurdum insanının pek çoğu tarafından kabul görmüş, yüreklerine dokunmuş, gözyaşlarını sele çevirmiş, bazen romantik hayaller kurdurmuş nadide eserlerdir 🙂

Hadi listeye bir göz atın ve kendinizi şanslı hissedin 🙂        

  • Fanaa ( IMDB . 7,2 ) : Bu film Hint filmlerine karşı olan atomik önyargımı kırdı. Bunda Aamir Khan etkisinin payı büyük. Zira kendisi tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi aktörleri arasında. Hatta bence yeni nesil Hindistan deyince Ghandi yerine Aamir Khan ı akıllarına getiriyordur. Filmin konusu ise temelde gözleri görmeyen bir kız- Kajol (ayrı bir efsane) ile bir turist rehberinin aşkı. Ancak filmi bitirdiğinizde aklınızda sıradan bir aşk hikâyesinden çok daha fazlası kalıyor.

fanaa hint filmi

  • Ghajini ( IMDB. 7,3 ) : Aksiyon, polisiye, macera ve tabi ki gerim gerim gerilim veren bir film. Balık hafızanın bi tık üstünde bir adamın hikâyesi. 15 dakikada bir her şeyi unutan, evinin her yerinde küçük notlar olan, hayatını sürdürebilmek için sürekli fotoğraf çeken Sanjay Singhania neden bu hale gelmiştir peki?

ghajini hint filmi

  • Black ( IMDB. 8,3 ) : Ağlama garantili film! Gerçek bir hayat hikâyesinden senaryolaştırılan bence kült filmlerden biri. İmkânsız denebilecek bir başarı öyküsü. .Görmeyen, duymayan, konuşamayan, aksi, inatçı hasta bir kız çocuğunun hayatına bir öğretmenin sihirli değneği dokunur ve… Ailesinin bile kaderine terk ettiği Michelle deki değişimi izledikçe hayata dair ümitleriniz artacak emin olun. Bollywood’ un duayeni kabul edilen Amitabh Bachchan işte o eli öpülesi öğretmen.

black hint filmi

  • 3 İdiots ( IMDB. 8,4 ) : Karın ağrısı yapana kadar gülme garantili film! Bu film hakkında mutlaka bir şeyler duymuşsunuzdur ama bu listeye koymasak döverler adamı 🙂 Yenilikçi fikirlere kapalı, geri kafalı insanların bir topluma verdiği zararın sınırlarını tahmin bile edemezsiniz. İşte bu film size mutlaka bir alternatif bulunur dedirten, sıra dışı eğitim anlayışlarını öneren muhteşem bir başyapıt. Ülkesinde Bay Mükemmeliyetçi olarak nam salan Aamir Khan var zaten başka söze gerek var mı?

3 idiots hint filmi

  • Taare Zameen Par – Like Stars on Earth- Yerdeki Yıldızlar ( IMDB. 8,5 ) : Bizde daha çok “Her Çocuk Özeldir” adıyla bilindi bu film. Nerdeyse üniversitelerde adına kürsü kurulacak dereceye ulaştı. Her akademik birimde incelendi , eğitim komisyonlarının tavsiye listesinin tepesine kondu. Bizim listeye girmese günah olurdu. Disleksi hastası olduğu bile bir öğretmenin keşfine kadar bilinmeyen , “işe yaramaz, tembel, geri zekâlı, beceriksiz (!)” Ishaan’ın öyküsü.

Taare Zameen Par hint filmi

  • Barfi ( IMDB. 8,2 ) : Siyah beyaz ekranlı yılların unutulmaz filmi “Avare” ( kulağınıza akordeonun büyülü sesiyle Avara mu şarkısı gelmedi mi?)  nin başrol oyuncusu Raj Kapoor’ un torunu Ranbir Kapoor başrolde. Ülkemizde de gösterime giren nadir yapımlardan. Türkçe adıyla- Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur- Yine sağır,  dilsiz ama hayat dolu bir genç , otistik bir kız ve “normal” bir kızdan oluşan üçlü arasında geçen içinizi ısıtacak güzel bir film.

barfi hint filmi

  • Bajranghi Bhaijaan ( IMDB. 8,1 ) : Pakistan – Hindistan gerilimini ailesini bir tren yolculuğunda kaybeden küçük bir kız üzerinden anlatan harika bir film. İzlerken yanınızda bir paket peçeteyi eksik etmeyin, gözyaşlarınız size sormadan akacak sürekli. Artık yeter şu adamın çektiği etmeyin şu zulmü diye diye sinirden yerinizde duramayacaksınız.

Bajranghi Bhaijaan hint filmi

  • Rab Ne Bana Di Jodi – Bu Çifti Rab Birleştirdi ( IMDB. 7,2 ) : Belki de muhteşem müziklerinden dolayı benim en çok sevdiğim filmlerden biridir. Zorla yapılan bir evlilik,  tamamen birbirine aykırı iki insan, bolca dini ritüel ve sonunda tabi yine sıcacık bir sevgi. Filmin başrolünde yine bir Bollywood efsanesi Shahrukh Khan var. Onun için söylenecek sözler apayrı bir yazı konusu, Shahrukh Khan filmleri yeni bir başlık gerektirir aslında. Bakalım ilerleyen zamanlarda deneriz belki.

Rab Ne Bana Di Jodi hint filmi

  • Jab We Met ( IMDB. 8,0 ) : Danslarını izlerken ileri sarmak istemeyeceğiniz eğlenceli, renkli bir romantik komedi. Çiftin uyumu, senaryonun akıcılığı, rengârenk ve muhteşem Hindistan manzaraları ile aldığı puanı hak eden bir yapım. Günlük 25000 kelime limitini fazlasıyla dolduran birazcık (!) çok konuşan kızımız Geet (Kareena Kapoor ) ve soğuk , ruhsuz , depresif iş adamı Aditya (Shahid Kapoor ) ‘nın yolları bir tren yolculuğunda kesişir.

Jab We Met hint filmi

  • PK -Peekay ( IMDB. 8,2 ) :  Yine bir Aamir Khan klasiği ile noktayı koyalım. Dünyaya bir görev için gönderilip geri gidemeyen bir uzaylının ( Aamir Khan) dünyayı ve içindekileri anlama çabası. Hintli Mr Spak kimsenin soramadığı sorular ile hem güldürüp hem düşündürüyor. Dinlerin , tanrıların , batıl inançların ve hatta inanç sistemlerinin sorgulandığı film kesinlikle en iyiler arasında.

pk hint filmi

kaliremorunun hint filmleri ve hint kültürüne giriş yazısını buradan okuyabilirsiniz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz