Ana Sayfa Haberler Chrome bulut işletim sistemi çıkarır windows durur mu : Windows 10 cloud

Chrome bulut işletim sistemi çıkarır windows durur mu : Windows 10 cloud

5280
0

Chrome bulut işletim sistemi çıkarır da
windows durur mu : İşte Karşınızda Windows 10 cloud

Hotmail ile hayata merhaba diyen MSN ile devam eden, nokia kullanıp, yahoo da arama yapan bir nesil vardı. İşte o nesil Gmail ile (önce yüksek boyutlu mail depolama ile adını duyurdu.) Daha sonra Yahoonun her tarafı ink dolu, resim dolu arama motorundan sıkılanlar (altavista daha iyiydi bu konuda) google.com.tr ile tanıştılar. Bir tane logo, altında arama kutusu ve ara butonu. Önce garip geldi millete fakat hızlı açılan bir sayfa ve sonuçları saçma sapan değil, tam aradığınız kelimelere odaklanmış bir site olduğu herkes tarafından kabul edilince açılış sayfası oldu kendileri.

“İnternet açmıyor” sözü “google açmıyor” haline geldi. Google bir çok küçük işletmeyi de bünyesine katarak büyümeye başladı.(Yuttu) Kafasını kaldıran uyuglamaları hemen satın aldı veya daha iyisini geliştirdi. Çoğu alanda öncü oldu, Bazı alanlarda da ciddi başarısızlıkları oldu. Deli gibi kazandı şirketlerden. (Son kullanıcıyım kafam rahat) Google Labs ile son kullanıcı ve şirketlere özel çözümler sundu hayatı kolaylaştırdı.

En son cloud / bulut sistemler üzerinden Chrome OS (operating system / İşletim sistemi) geliştirdi. Yani lisans parası ödemeden bir işletim sistemine sahip olabileceksiniz.(eyeos vardı daha önce) . Hız bu konudaki en büyük engel oldu ama son dönemde internet hızlarında yaşanan büyük gelişmeler sayesinde proje çok büyük ilgi gördü.

https://cloud.google.com/compute/

https://www.chromium.org/chromium-os

Windows da kolları sıvadı çünkü kendisi de etrafında rakip bırakmak istemiyor. Öncü olmak istiyor her şeyde. Kendileri kolları sıvamışlar nisan ayında duyurusunun yapılması bekleniyormuş.

http://www.theverge.com/2017/1/31/14450780/microsoft-windows-10-cloud

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz