Ana Sayfa Teknoloji EFMUKL duyunca heyecanlananlar buraya :)

EFMUKL duyunca heyecanlananlar buraya :)

7786
0
efmukl ile bios şifresi kırma
efmukl ile bios şifresi kırma

EFMUKL ile BIOS şifresi kıranlar

EFMUKL yi duyunca yüzünüzde bir gülümseme oluyorsa doğru yerdesiniz. Sizde 40 lı yaşlardasınız demektir. Evet 90 lı yıllarda 8086,486 işlemcilerin dans etttiği Pentiumların yeni yeni yeryüzüne teşrif ettiği günlerde EFMUKL yi bilenler sokaklarda hacker edasıyla gezerlerdi. Award BIOS larda bütün şifreler EFMUKL koduyla kırılır ve bu kod bir efsane haline gelmişti.

Ekşisözlük yazarları da EFMUKL yi boş geçmemiş!

ortaokul zamanlarımda bir gün içerenköy carrefour’da dolaşırken (ozamanlar satılan bilgisayarlar bios şifresi ile kitlenirdi elektronik reyonlarında) kıvırcık saçlı tombişçe bir adam klavyeye bişeyler yazdı ve pc bios şifresini atladı. carrefour çalışanı olmayan adama abi ne yazdın diye 10 kere sorsamda cevap vermemişti. daha sonra ben 1 saat (gerçek anlamda) uğraştığımdan mıdır nedir, tekrar gelip bunların hepsini efmukl yaz açarsın dediği ve o günden sonra millete feci hava atmamı sağlayan master password

 

Size biraz eskiyi hatırlatmak , biraz da nostalji yapmak amacıyla bu yazıya giriştik. Aslında o yıllarda o kadar çok efsane vardıkı… Yeni yetme programcıların çoğunun duyunca anlamayacağı (buna “generation gap” kuşak çatışmasıda  denebilir.) Kafa Ayar Programları, Norton Commander lar,Pw ler , Press Play on Tape lar… Hepsinden ayrı bir hikaye çıkar aslında. Bu programlarda diğer nostaljı yazılarımızın konuları olsun şimdilik.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz