Ana Sayfa nedir Botnet Saldırısı- Zombi Bilgisayar nedir ?

Botnet Saldırısı- Zombi Bilgisayar nedir ?

6483
0

Botnet Saldırısı &
Zombi Bilgisayar nedir ?

Kısaca açıklamak gerekirse Bot, robotun kısaltılmışıdır. Botnet ise bu robotlardan oluşan ağa denmektedir. Zombi bilgisayar ise sunucu veya bilgisayara yerleşen botların bulunduğu sistemlere denmektedir. Kullanıcı varlığından habersizdir.

Botlar kendilerine tanınan görevleri otomatik olarak yerine getirirler. Örneğin www.abc.com sitesine 3ms de bir istek gönder. (siteyi açmaya çalış veya ping gönder.) gibi. (Siteyi cevap veremez hale getirmek için ki başka bir yazının konusu)

Botnet bulunan bilgisayarları anlamak çok kolay olmasada, sistemde olağan dışı yavaşlama, kitlenme veya servilerin durması gerçekleşiyor ise sisteminize bot yerleştirilmiş olabilir. Antivirüs programınızı sürekli güncel tutarak belli aralıklar ile sisteminizi taratmak çözüm olabilir. Botlardan kurtulmanın diğer yollarından biri de yazılım ve cihaz sürücülerinizin de güncel tutulmaya çalışılmasıdır. Parolalarınız kolay tahmin edilebilir kombinasyonlardan oluşmamalıdır. Ayarlamaları bazen can sıkıcı olsa da harici bir firewall da iyi iş çıkarmaktadır. Bilgisayara takacağınız harici belleklere de dikkat etmeli, çalıştırmadan önce mutlaka taratmalısınız.

Tabi oyun, program vb. uygulamalar için geliştirilen kırma programları da sisteminizi zayıf düşürebilir. Kullanmadan önce iki kere düşünü derim. (Güncel olarak taratın dosyaları veya online antivirüs sitelerine gönderip taratın.)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz