Ana Sayfa Yaşam Kadın / Aile Ayva Çekirdeğinden Katkısız Jöle Tarifi

Ayva Çekirdeğinden Katkısız Jöle Tarifi

6361
0
Katkısız Jöle Tarifi
Katkısız Jöle Tarifi
Merhaba sevgili okurlar, geçenlerde internette dolaşırken jöle tarifine rastladım. İlgimi çekti çünkü kızım jöleli tatlılara bayılır. İtiraf etmeliyim ki hazır satılan toz jölelerin içeriğinden dolayı almak istemiyordum. Bu doğal jöle (katkısız jöle) tarifini bulmuşken hemen kaydettim ve sizlerle de paylaşmak istedim. Hazır jölelerden daha akıcı ve parlak.
Not: Bütün jöleli şekerlerde ve marshmallow içeren ürünlerde  jelatin kullanılıyor.

Malzemeler

  • 1 kg ayvanın çekirdekleri (6 adet küçük ayva)
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker (pastada kullanacaksanız gerekli)

Katkısız Jöle Tarifi

Ayva çekirdeklerinden bazılarını bıçakla ikiye kesin (daha çabuk oluyor). Küçük bir kavanoza alın. Üzerine şeker ve suyu ilave edip karıştırın. Buzdolabına koyun. Arada bir kaşıkla karıştırın (günde 2 kere yeterli).  2 gün bu şekilde buzdolabında bekletin. Daha fazla da bekleyebilir. Buzdolabında  kalması için 2 gün yeterli. Kullanacağınız zaman iri delikli bir süzgeçten kaşık yardımıyla geçirin (çekirdekler süzgeçte kalacak).
Jöleniz kullanıma hazır. Meyveli tatlı veya pastalarda meyvelerin kararmaması ve parlak olması için yada farklı alanlarda kullanılabilir. Çok beklerse elmalı tatlılarda elma illaki kararıyor. Servisten 15 dk önce süslemenizi tavsiye ederim.
Renklendirmek isterseniz yapım aşamasında içerisine bir kaç hibisküs çiçeği atarak suyu ılık ilave edin..:))
Ayrıca bu katkısız jöle sadece yiyeceklerde değil cilt bakımında da kullanılabilir. Cilt güzelliği, lekeler için maske: Bir kaseye 4-5 adet ayva çekirdeği koyup, üzerine çok az miktarda (yaklaşık yarım çay bardağı) ilave edin ve bir gün bekletin. Ertesi gün jöle kıvamına gelen bu sudan cildinize sürerek yarım saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Yapacak olanlara kolay gelsin ….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz