Ana Sayfa Yaşam The Mentalist dizisini izlemeli miyim ? Konusu Nedir ?

The Mentalist dizisini izlemeli miyim ? Konusu Nedir ?

5952
1

The Mentalist dizisini izlemeli miyim ?
Konusu Nedir ?

Yabancı dizi seçimi yaparken vakit geçirsin, güleyim, eğleneyim veya zihnimi zorlasın ben de suçluyu bulmaya çalışayım olmadı Battle Star Galactica, shield gibi bilim kurgu/fantastik tarzlarını seçmeye dikkat ediyorum. Tabi genel itibarı ile çoğu dizinin pilot bölümüne de bakıyorum belki ilgi çekici bir konu ortaya çıkar yeni bir diziye başlayabilirim diye.

mentalist dizisi ana kadrosu

The Mentalist ile tanışmam yine bir pilot bölümle(Şubat 2009) olmuştu. İlk bölüm gerçekten harika idi. Dedim 2. bölüm de bu şekilde devam ederse ben dizimi buldum. Kahramanımız Patrick Jane’in (Simon BAKER) ın olaylara yaklaşım şekli, rahat tavırları da ilgimi çekti ve dizi benim dizim deyip, final yapana kadar da her hafta takip ettim.

Dizimiz başlarken “mentalist” kelime manasının açıklaması ile giriş yapıyor.

Metalist dizisi giriş yazısı

“Zihinsel zekâsını kullanıp, hipnoz ve telkin uygulayan kimse, Düşünce ve davranışları yönlendirme uzmanı”

Polisiye meraklısı değilseniz zaten hiç bu diziye başlamayın derim.

Filmde eğlence, suç, gerilim, entrika ne ararsanız var. Şunu kesinlikle söylemeliyim Tüm sezon finalleri (7 sezon) tam bir sinema şöleni gibi. Bir sonraki sezon için de damağınıza bir parmak bal çalıyorlar ve heyecanla bekliyorsunuz. (Tabi siz o heyecanı 7 sezonu birlikte indirip iç edeceksiniz 🙂 )

mentalist intihar edene yaklaşım

Mentalist(Patrick Jane) dizimizin baş kahramanı. Kendisi CBI adı verilen bir birimin danışmanı olarak görev yapıyor. Çözülmesi güç olayları havale ettikleri bir birim olduğundan dedektifler ile birlikte çeşitli olayları çözmeye çalışıyorlar. Teresa Lisbon ise bu ekibin lideri(Robin Tunney) Patrick hile hurda ile olayları çözmeye çalışırken Teresa onu hizaya sokmaya çalışan bir öğretmen gibi davranıyor.

mentalist red john ayak izleri - simgesi

-mini spoiler içerir-
Patrick tv ekranlarında Red John adı verilen bir seri katille ilgili ileri geri konuşur. Eve döndüğünde ise korkunç bir manzara ile karşılaşır ve hayatı değişir.
Artık dünyada bir numaralı düşmanı Red John adı verilen seri katil olacaktır. Bölüm isimleri genelde RED içerir. Red John ile de ara sıra karşılacaksınız tabi kim olduğunu bilmeden 🙂 1. sezon finalinin adı Red John’s Footsteps(Red John’un ayak izleri) 19 mayıs 2009 da kendisi ile ucundan müşerref olacaksınız.

İntikam bir zehirdir. İntikam Çılgınlar ve Aptallar İçindir.
İntikam bir zehirdir. İntikam Çılgınlar ve Aptallar İçindir.

Dizimiz 18 Şubat 2015 te yayımlanan White Orchids (Beyaz Orkideler) bölümü ile finalini yaptı.

Sadede geleyim.
Bu hayatta kesinlike izlemem gereken diziler hangileri diye soracak olursanız 1. sıra mentalist in olacaktır. (Daha iyisi gelene kadar 🙂 )

mentalist kötü kokular kötü hatıralar
Kötü kokular. Kötü hatıralar. Çünkü hafıza ile koku beyinde yanyanadır. Koku kadar hiç bir şey daha iyi hatırlamanızı sağlamaz.

sherlock,blacklist,fringe,prison break, lost, Brooklyn Nine Nine vb. dizilerin de kendine ayrı bir havası var ama işte bu işler zevk meselesi.

Dizimizin IMDB puanı : 8,1 (136 bin oy sonucunda)
Wmbd puanı : 10 🙂

iyi seyirler diliyor, pişman olmayacağınızı umuyorum 🙂

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz