Ana Sayfa Programlama PHP PHP ile İstemci IP adresini nasıl alabilirim?

PHP ile İstemci IP adresini nasıl alabilirim?

3140
0
yararlı php kodları
yararlı php kodları

Web sitenize giren kullanıcıların IP adreslerini saklamak istiyorsunuz. Ne yaparsanız yapın istemciden gelen verilerin güvenilir olup olmadığından emin olun. $_SERVER[‘REMOTE_ADDR’], bağlanan tarafın gerçek IP adresini içerir. Bulabileceğiniz en güvenilir değer budur.
Bununla birlikte, proxy sunucunun arkasında olabilir, bu durumda proxy, $_SERVER[‘HTTP_X_FORWARDED_FOR’] ayarına sahip olabilir, ancak bu değer kolayca sahtekarlık yapmaktadır. Örneğin, bir proxy olmadan herhangi biri tarafından ayarlanabilir veya IP, proxy’den sonra LAN’dan gelen dahili bir IP olabilir.
Bunun anlamı şudur: $_SERVER[‘HTTP_X_FORWARDED_FOR’] ‘u kaydedecekseniz, $_SERVER[‘REMOTE_ADDR’] değerini de kaydettiğinizden emin olun. Örneğin her iki değeri veritabanınızdaki farklı alanlara kaydedin.
Eğer IP adresini veritabanına string olarak kaydedecekseniz en az 45 karakterlik bir alana sahip olduğunuzdan emin olun. Böylece bu alana eski IPv4 adres sığabileceği gibi IPv6 adres de sığabilir.
Not: IPv6 genellikle 39 karakterlik alana sığar. Fakat IPv4 adresleri IPv6 formatına çevrildiğinde 45 karaktere ihtiyaç duyabilir. Sadece ayarlayıp bir daha unutmak için 45 karakterlik bir alan kullanmanızı tavsiye ederim 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz