Ana Sayfa Yaşam Bilişim Dünyasını Konu Alan Diziler Listesi

Bilişim Dünyasını Konu Alan Diziler Listesi

2292
0

Bilişim Dünyasını Konu Alan Diziler Listesi

Mr. Robot – (IMDB:8.7 Puan)

Psikolojik gerilim-dram televizyon dizisidir. 24 Haziran 2015 tarihinde yayına başlayan dizinin pilot bölümü online olarak VOD servisleriyle 27 Mayıs 2015’te yayınlanmıştır. Kahramanımız Elliot, gündüzleri genç bir siber güvenlik mühendisi ve geceleri hackerlık yapan bir siber korsandır. Elliot, yer altı hacker grubunun (fsociety) onunla irtibata geçmek için şirketininin sistemine zarar vermesi üzerine büyük bir karmaşıklığın içine kendisini atmıştır.

Wmdb puanı: 8.
Bazen olaylar acaba gerçek mi hayal dünyası mı karıştıracağınız değişik bir dizi. Hele 3 5 bölüm sonra yaşanan bir takım olayların tamamen….. 🙂 iyi seyirler.

IT Crowd – (IMDB:8.6 Puan)

Sadece işleri düştüğünde insanların uğradığı bir departman olan Bilgi İşlem’de çalışan Roy ve Moss bilgisayar
delisi iki arkadaştır.Günlerini, şirket çalışanlarına bilgisayar ile ilgili teknik destek sağlayarak geçirirler. Bu karakterlerden Roy, tamamen iyi niyetli bir o kadar temiz kalpli bir kişiliğe sahiptir. Moss ise dış görünüşünden de anlaşılacağı gibi asosyal bir tiptir. Faklı saç stiliyle kendine has bir havası vardır. Grubun bayan elemanı olan Jen’in
bilgisayar konusundaki bilgisi ise sadece bilgisayarı açıp-kapatmak, mouse kullanmak, ve internette sörf yapmaktan öteye gidemeyen, bazen agresif bazen tatlı dilli olabilen bir kızdır. Patronları da süper 🙂

Wmdb puanı: 10
Ben izlerken çok keyif almıştım. Tavsiye ederim.

 

Revolution OS – (IMDB:7.3 Puan)

Revolution OS, 2001 ABD yapımı bir belgeseldir. Yönetmeni J. T. S. Moore’dur. GNU, Linux ve özgür yazılımı anlatmaktadır. Özgür yazılım ve açık kaynak devrimi hakkında ki süreçleri anlatan belgesel. Nasıl geliştiğinden, nelere kadar geldiğini ve Linux’la devam eden süreci gözler önüne seren bir yapım.

Wmdb puanı : Yok (izlemedim 🙂 )

 

The Silicon Valley – (IMDB:8.5 Puan)

The Silicon Valley dizisinde, 1980′lerin sonunda Silikon Vadisi’nde çalışan bir bilgisayar programcısının yaşadıklarını konu ederken; içine kapalı, asosyal bilgisayar programcısı Richard ve onun beş arkadaşının öyküsü yer alıyor.

Wmdb puanı : Yok (izlemedim 🙂 )

 

Person Of Interest – (IMDB:8.5 Puan)

Bilim kurgu, suç, drama, gerilim tarzı televizyon dizisi. 13 Ocak 2001’de Harold Finch (Michael Emerson) ve iş arkadaşı Nathan Ingram (Brett Cullen), her insanı kameralarla izleyip dinleyerek önceden planlanmış terör saldırılarını tespit edebilen bir yapay zeka sistemi inşa ederler. Bu sistem Harold Finch tarafından Makine(The Machine) olarak adlandırır.

Makine, saldırıları ilgili ve ilgisiz olarak ikiye ayırır. İlgili, hükümete karşı olan tehdit, ilgisiz olanlar ise sivil halka karşı tehdit olarak gruplandırılmıştır. Tabi ilgili olanları hükümete bildirip olaylar olmadan önce gerekli önlemlerin alınmasını sağlamaktadır. İlgisiz olanlar ise kendi haline bırakılmaktadır. Harold Finch ise ilgisiz olan insanların sosyal güvenlik numaralarını makinenin kendisine bildirmesini sağlar ve kendine göre çözümler geliştirir. Tabi çözüm geliştirirken de yardım alır. John Reese(Eski bir asker,ajan vs işte 🙂 ), Lionel Fusco (Dedektif), Root(Hacker), Sameen Shaw(Eski ajan), Joss Carter(Polis) Zevkli ve eğlenceli geçen çok bölümü oldu. Yavaş bölümler de oldu ama genel itibarı ile iyiydi. Tavsiye ederim.

Wmdb puanı : 9.5

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz