Ana Sayfa Haberler Büyük Tehlike: WannaCrypt Zararlı Yazılımı

Büyük Tehlike: WannaCrypt Zararlı Yazılımı

2430
0
WannaCrypt - Zararlı Yazılım
WannaCrypt - Zararlı Yazılım

Son zamanlarda tüm dünyada WannaCrypt isimli bir zararlı yazılımı içeren e-postalar hızla yayılıyor. Bu yazılım, çalıştırılması durumunda hem kullanıcının bilgisayarındaki belgeleri erişilmez hale getiriyor, hem de ağ üzerinden erişebildiği başka bilgisayarlara bulaşıyor. Zararlı yazılımı içeren e-postalar genellikle e-posta gruplarına gönderiliyor. Zararlı yazılım da e-postanın içinde bir zip dosyası ya da bir link olarak bulunuyor.

Zararlı yazılım dalgası devam ederken güvenilirliğinden emin olmadığınız kişilerden gelen e-postalardaki ekleri ve linkleri açmayın. WannaCrypt adlı bu zararlı yazılım Microsoft işletim sistemlerindeki bir güvenlik açığını kullanarak bilgisayarınızı etkiliyor ve başka bilgisayarlara geçiyor. Microsoft, daha bu yazılım ortaya çıkmadan, Mart ayında bu zararlı yazılımın faydalandığı güvenlik açığını kapatacak bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Bu güncellemeyi bilgisayarına kurmuş olanlar WannaCrypt yazılımından etkilenmiyor.

Bu nedenle eğer daha önce yüklemediyseniz hemen MS17-010 güncellemesini yüklemenizi tavsiye ederiz.

Zararlı yazılım sadece Microsoft işletim sistemlerini kullanan bilgisayarları etkiliyor. Apple ya da Linux kullanıcılarının bu konuda herhangi bir işlem yapmalarına gerek yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz