Ana Sayfa Editörden Instagrama Video Gönderme Sorunlarına Çözüm

Instagrama Video Gönderme Sorunlarına Çözüm

5866
1

Bildiğiniz üzere instagram her video formatını desteklemiyor. (Zaten o yüzden bu yazıya ulaştınız/okuyorsunuz.) Instagram bu formatı desteklemiyor, instagram videoyu yüklemiyor vb. hatalarınıza bir çözüm sunmaya çalıştık.

An itibarı ile instagram tarafından desteklenen video özellikleri aşağıdadır :

Format: H.264 codec / MP4
Çözünürlük: max. genişlik 1080 pixels (1080P)
Çerçeve Hızı: 29.96 fps
Bit Rate: 3,500 kbps video bitrate
Ses: AAC audio codec at 44.1 kHz mono
Süre: 3 ila 60 saniye

 

Tabi her akıllı cihaz, video kamera vb. size bu formatlara uygun olarak kaydetme iznini vermez. Küçük bir program yardımı ile videolarınızı (belirlenen süreler içinde yer alan) instagram için paylaşım yapmaya hazır hale getirebilirsiniz.

Programımızın adı Total Video Converter.  Yıllardır piyasada olan bu program videolarınızı belirli formatlara çevirebiliyor.

Program kurulumunu anlatmıyorum(next next next). Kurulumunuzu yaptıktan sonra üstteki gibi bir ekran karşınıza gelecek. Videonuzu pencerenin içine sürükleyip bırakın.

Video formatını seçeceğimiz ekran geldi. Burada videomuzu MP4 olarak seçeceğimizi belirtiyoruz.. MP4 seçince aşağı açılır menüden AVC H264 MP4 seçeneğini seçiyoruz.

 

Videomuz artık çevrilmeye hazır. Yalnız video bazen ters çıkabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için videoyu çevirmeden(CONVERT) önce FILTER butonuna basıyoruz.

 

Video Filters kısmında UpsideDown seçeneğini işaretliyoruz. (Video ters ise). Alt yazı veya filigran yazıyı da bu menü ile eklebiliyoruz.

OK butonuna bastıktan sonra Convert Now butonuna basabilirsiniz.

 

Video boyutuna göre 1-2dk içerisinde instagrama gönderebileceiğiniz videonuz hazır hale gelecektir.

Telefon/tablet vb. cihazınıza videonuzu gönderip instagramda rahatça paylaşabilirsiniz.

 

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz