Ana Sayfa Editörden Umbrella Academy Dizisi Konusu – İzlemeli miyiz ?

Umbrella Academy Dizisi Konusu – İzlemeli miyiz ?

1258
0

X tarihinde daha önce gebelik/hamilelik dönemi geçirmemiş 49 kadın aynı anda doğum yapar. Dünyanın en zengin adamlarından Sir Reginald Hargreeves by olayı duyar duymaz 7 tanesini evlat edinir ve bu çocukları kendi yöntemlerine göre yetiştirmeye başlar. 7 çocuğun 6 sının (sezonun tamamını izledim., spoiler vermemeye çalışıyorum bilmediğimden değil .) ) özel güçleri bulunmaktadır. Biri değişik bir canavara dönüşmekte, diğeri ölüler ile konuşabilmekte, biri çok güçlü, biri insanları sözlü olarak telkin edebilmekte, bir diğeri de bıçak kullanımında ustadır. 5 numara ise kendini ışınlayabilmektedir.(zamanda yolculuğu da denemiştir.)

Ölüler ile konuşabilen kahramanımız Klaus kendini uyuşturucu ve alkole vermiştir. (Karayip Korsanlarındaki Jack Sparrow karakteri ne benzetmeye çalışmışlar.)
Telkin gücü olan kahramanımız Allison ünlü bir film yıldızıdır.
Bıçak kullanmada üstad(kavisli bıçak fırlatabilmektedir ama bu pike bilardoda bile yok arkadaş!) Diego geceleri kahramanlık yapmaktadır.
Güçlü kahramanımız Luther Ay üzerinde deneyler için rapor tutmakta örnek toplamaktadır.
5. numara dizinin başında ortada yoktur. Sonra ortaya çıkacak.
7 numara- özel güçleri olmayan vanya ise çok iyi keman çalabilmektedir. Para kazanabilmek için aile üyelerinin sırlarını bir kitap yazarak tüm dünyaya duyurmuş bu nedenle kardeşlerinden tepki çekmiştir.
Ben isimli kahramanımız ise küçükken ölmüştür.

He rşey Sir Reginald Hargreeves’in ölümü ile başlar. Aile bireylerine zamanla küsmüş olan tüm kardeşler ölüm nedeni ile bir araya gelirler ve olaylar gelişir. Bu arada 5 numara gelecekten döner ve gittiği geleceğin en fazla 8 gün sonra olduğunu söyler.(8 gün sonra kıyamet kopacaktır.) Umbrella Academy üyeleri (bu kardeşler takımı) kıyameti durdurmaya çalışır. Tabi kıyamet kopması bir düzene tabiidir ve bu düzeni korumak isteyecek güçler de Umbrella Academy üyelerinin kıyameti durdurmasına engel olmaya çalışacaklardır. (Hazel ve Cha-Cha)

Senaryoda bir ton saçmalık da olsa bence eğlencelik çerezlik olarak izlenebilecek bir dizi. Sezon sonunda herşey mükemmel olmuyor, 2. sezonda da olaylar devam edecek. Zaten işin içine zamanda gezinti girdi ise işler hep sarpa sarar bu da öyle bir dizi işte. Her şey geri alınabilir yani. O şekilde izleyiniz.

Bu arada dizideki en güzel oyunculuk Hazel’e ait.

Imdb puanı : 8.8
Wimdb Puanı: 8

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz