Ana Sayfa Yaşam Uyandığınızda Yapmanız Gereken 9 Şey (Çeviri)

Uyandığınızda Yapmanız Gereken 9 Şey (Çeviri)

615
0

Başarılı ve üretici bir gün geçirmek için yapabileceklerinizi medium.com adresinde Brian Rowe paylaşmış.

Özet çevirisi aşağıda. Faydalı olması dileklerimizle.

EKRANLARDAN UZAK DURUN
Öncelikle sosyal medyadan, maillerden, telefondan, televizyon vb. aletlerden en az 30 dakika uzak durun.

OKUYUN
1 saat kadar Okuyun, fakat eKitap veya eGazete değil. Kütüphanenizden bir kitap yada elinize alıp sayfalarını çevirebileceğiniz bir gazete okuyun. Okumak zihninizi açar. Her gün 1 saat okuyarak her hafta bir kitap bitirebilirsiniz.

MeditasyonDinlenme(Zihin)
Zihninizi dinlendirin. Yürüyüş vb. yapın. Kendinizi iyi hissedeceğiniz bir yere gidin.

Yeşil Çay İçin
Tamam tamam, çay veya kahve de olur 🙂 . Fakat ben yeşil çay ile güne başlamanın çok iyi olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı bir içecek, içtikten sonra da kendimi iyi hissediyorum. Bu arada aklınızda bulunsun yeşil çayda da kafein bulunmaktadır. Bu nedenle fazla içmeyiniz. Tavsiyem en fazla 2 fincan. Çok sıcakken içmenizi de tavsiye etmem. Boğazınıza zarar verebilir.

EGZERSİZ YAPIN
20 li yaşlarımda çok yapardım şimdi yeniden başladım. Mümkünse dışarıda temiz havada koşun. Egzersizler sizi fiziksel olarak ve mental olarak zinde tutar.

DUŞ ALIN VE YENİ KIYAFETLER GİYİN
En kolay yapabileceğiniz şeylerden biri.

5 DAKİKA YAZMAYA AYIRIN
Bu madde yazarlarla olduğu kadar yazar olmayanlarla da ilgilidir. Herkese uyar. Yazmak bir terapidir. Düşüncelerinizi bir kağıda dökersiniz, fikirlerinizi yazar üzerinden geçersiniz. Bu sizin üretkenliğinizi arttırır.

Serbest yazmak her zaman en iyisidir. Yanlış bir cevabı da yoktur. İstediğinizi yazın, 5 dakikanız bitince okumak zorunda da değilsiniz. (Günlük – Ama sabah yazılanı ? 🙂 )

EVCİL HAYVANLARINIZLA VAKİT GEÇİRİN
Kedi, köpek, balık, kuş, karınca kolonisi vb. evcil hayvanlarınızla vakit geçirin, sarılabileceğiniz bir hayvan ise sarılın. Güne olumlu başlayın.

ÖNCE TATLI YİYİN
Yemeklerden sonra tatlı yenir malum. Hepimiz buna programlandık. İyi hissetmek istiyorsan sizi mutlu eden, iyi hissettiren birşey bulun ve sabah kahvaltısına ilk olarak onunla başlayın.

SİZİN İÇİN EN UYGUN OLANLARI DENEYİN
Gününüzün ilk saatlerinde yukarıda sayılan 9 maddeyi de yapmanız gerektiğini düşünmeyin. Sizin için yapılabilirliği en yüksek olanları deneyin. Örneğin 3 tanesini yapın, 4 tanesini yapın. Bazılarını karıştırın(evcil hayvanla koşabilirsiniz.)

Uyandıktan sonraki ilk bir saat gününüzün başarısı için kesinlikle çok önemlidir. Bunlardan bazılarını deneyip sizin için en iyi olanlarını deneyin ve farkı görmeye çalışın.

Not: Kuralsız çeviri tekniği uygulanmış olup bazı bölümler birebir çeviri değildir.(wi34)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz