Ana Sayfa Editörden Access Point, Bridge, Repeater, Router, Wireless ISP nedir? Farkları nelerdir ?

Access Point, Bridge, Repeater, Router, Wireless ISP nedir? Farkları nelerdir ?

1333
0

AP(Access Point – Erişim Noktası): Birden fazla bilgisayarı kablosuz olarak birbirine bağlayan veya internet bağlantılarını sağlayan aygıttır. Bu modda cihaz sinyali kablolu alıp kablosuz olarak dağıtma işlemini yapar. DHCP etkindir, DHCP modemden dağıtılan IP’lerin dağıtılmasını sağlar. Buna bağlı olan cihazlara IP dağıtma görevi modemindir. Eğer üzerinde lan portu varsa kablolu olarak da interneti dağıtabilir.

Kısaca : Size gelen kablolu bir bağlantı var bunu kablosuza çevirmek istiyorsanız Access Point özelliği olan bir cihaz alacaksınız. (Alacağınız cihaz da Access Point ibaresini görmeniz yeterli) Size gelen kablosuz bir bağlantı var bunu kablolu bağlantıya çevirmek istiyorsanız Client özelliğine sahip WDS modu olan bir Access Point alacaksınız.

Router : Sinyali kablolu olarak alıp hem kablolu hem kablosuz olarak dağıtır. Kendi içinde bağımsız bir ağ oluşturur. Bağlı olan bilgisayarlar oluşturduğu ağ üzerinde farklı İP’ler alır.

Bridge: Cihaz kendini tamamen switch moduna alır. Modeme kablolu bir şekilde bağlanır. Herhangi bir şekilde ağ görünmez cihazların tamamımı modem üzerinden IP adresi alır. Eğer kablosuz özelliği var ise ayrıca kablosuz olarak internet dağıtır. Kablosuz özelliğe sahip olmayan cihazları (Yazıcı gibi) kablosuz ağa dahil eder. Böylece ortak kullanıma yardımcı olur.

Repeater: Modem üzerinden kablosuz alarak aldığı bilgileri tamamı ile kendisine kopyalar. Modemin anteni gibi vazife görür. Şifre, Güvenlik Modu, Algoritma ve Kanal birebir modem ile aynı olur. Tüm bilgiler aynı olduğu için wifi ağında cihazı görmezsiniz. Sadece modem görünür. Şinyal yüksek bir şekilde görünür. Aynı zamanda cihazın Lan çıkışı varsa kablolu bir şekilde interneti dağıtabilir. Kablosuz Vericilerden aldığı RF sinyallerini güçlendirerek Menzil arttırımına gitmek için kullanılır.

Kısaca : Kablosuz bir internetiniz var bulunduğunuz odadan uzaklaşınca çekmiyor mu ? Kablosuz internetinizin çekim alanını genişletmek mi istiyorsunuz? bunun için Repeater özelliğine sahip bir cihaz alacaksınız (Alacağınız cihazda mutlaka Repeater ibaresini görmelisiniz)
Kablosuz interneti hem kablosuz hem kablolu olarak yaymak mı istiyorsunuz ? Universal Repeater özelliğine sahip Access Pointlerden almalısınız.

Wireless ISP : Repeater gibi kablosuz olarak aldığı sinyali hem kablolu hem kablosuz dağıtır. Router gibi kendine bağımsız bir ağ oluşturur. Router in kablosuz sinyal almış hali gibi düşünebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz