Ana Sayfa Editörden Windows’ta Dizüstü Bilgisayarınızın Pil Sağlığını Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Windows’ta Dizüstü Bilgisayarınızın Pil Sağlığını Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

141
0

Windows’ta Dizüstü Bilgisayarınızın Pil Sağlığını kontrol etmek için PowerShell üzerinden bir komut yazmanız yeterli olacaktır.
İster hala Windows 10 kullanıyor olun, ister Windows 11’e yükseltmiş olun, bir Windows pil raporu oluşturarak dizüstü bilgisayarınızın pilinin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Windows dizüstü bilgisayarlarda, pilinizin hala çalışıp çalışmadığını veya son demlerinde olup olmadığını gösteren bir pil raporu özelliği vardır.

Rapor, sürücünüze kaydedilen ve size pil kullanım verilerini, kapasite geçmişini ve ömür tahminlerini gösteren bir HTML dosyası olacaktır. Pilin değiştirilmesi gerekiyorsa, bu rapor size söyleyecektir.

Bu işlem için, daha önce hiç kullanmamış olabileceğiniz bir araç Windows PowerShell’e ihtiyacınız olacak. Başlat simgesine sağ tıklayıp beliren menüden Windows PowerShell’i (Yönetici) seçmektir.

Windows 10’da belirli görevleri otomatikleştirmek için komutlar girmenize izin veren mavi PowerShell komut penceresi görünecektir. Pencereye powercfg /batteryreport /output “C:\batarya-raporu.html” yazın ve komutu çalıştırmak için Enter tuşuna basın.

Bu komut sonucunda c sürücüsünün altında batarya-raporu.html dosyası oluşmuş olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz